Prozore drvo-aluminijum  preporučujemo za ekstremne uslove eksploatacije  jer  postavljeni aluminijumski ram spolja obezbeđuje dodatnu zažtitu drvenog dela prozora. Time se praktično obezbeđuje višedecinijska zaštita, funkcionisanje i besprekoran izgled prozora  bez potrebe ponovnog bojenja.

Prozori i vrata su izrađeni od lameliranog drveta SMRĆA 68 mm – 78 mm i 90 mm, spolja obložen aluminijumskim profilima, sto čini jedinstven sistem prozora drvo-aluminijum.

Drveni deo  ovih prozora je izrađen u istim sistemima  i  sa istim  karakteristikama    kao   i  kod drvenih prozora samo je dizajn različit.  Štok i krilo od laminata . Drvo koje se koristi za izradu laminata je veštački sušeno i kondicionirano na relativnu vlažnost 8-12%. Lice je od celog drveta a srednji dio je dužinski nastavljan. Ovakvom izradom drvo se maksimalno umiruje i sprečavaju se deformacije.

Profili su proizvedeni u sistemu 12/18-13.  Euro falc  sadrži dve diht gume i efikasan sistem za  odvođenje eventuelne vode iz prozora. Ugrađeno je termoizolaciono flot staklo sledeće strukture: spolja  4 + 12 + 4 +  12 Ar + low  4 mm, 68 mm – Ug = 1.1W/m2K , 78 mm -Ug =0.9W/m2K   i 90 mm -Ug=0.6 W/m2K

Aluminijumski deo  je izrađen od postojanih legura i plastificiran bojama koje se peku na 110-120 °C.  Plastifikacija se vrši u boju po RAL karti ili u boju koja imitira boju i strukturu drveta. Aluminijumski deo je čvrstom ali elastičnom vezom pričvršćen za drvo. Ovakvom vezom izbegnuta su naprezanja drvenog dela prozora prilikom širenja i skupljanja aluminijuma. Sistem aluminijuma obezbeđuje  odvođenje eventualne vode iz prozora tako da  voda ne dolazi do drvenog dela prozora. Aluminijum na prozoru je  plastificiran u boju po RAL-u iz ponuđene ton karte.

POVRŠINSKA OBRADA:

Prozori se ipregnišu toniranim impregnantom i  lakiraju u tri sloja lakom  na vodenoj bazi .  Boja drvenog dela po izboru investitora , na osnovu potpisanog uzorka.

OKOV:

Okivanje prozora se vrsi okovima MACO. Boju ponuđenih ručki i boju maskica za okov bira investitor . Ručke po izboru investitora , van ponuđenih se posebno naplaćuju.

Pored dobrog arhitektonskog rešenja kuće, veoma je važan kvalitet i izgled prozora. Pod uticajem kiše, snega i drugih vremenskih nepogoda dolazi do oštećenja na prozorima. U cilju zaštite i lepšeg izgleda prozore oblažemo aluminijumskim oklopom vrhunskog kvaliteta jer univerzalna drvo-aluminijum stolarija je kombinacija koja spaja najbolje karakteristike ugrađenih materijala.

Aluminijum – najefikasnija i najtrajnija zaštita drvenih delova od atmosferskih uticaja. Zaštita aluminijuma se vrši anodizacijom ili plastifikacijom uz mogućnost velikog izbora kolorita.

Drvo – neprevaziđen materijal za enterijer. Povećana trajnost i mehanička čvrstoća postiže se lamiliranjem a zaštita površina TIXO lakovima i poliuretanskim EKO lakovima na vodenoj bazi. Veliki izbor vrsta drveta (jela, hrast, trešnja, jasen i dr.).

PVC spojnica odvaja aluminijum od drvenog dela, tako da nigde nema kontakta između ova dva materijala različitih dilatacionih osobina.

EPDM profil obezbeđuju potpuno zaptivanje po sistemu tri komore.
Okov (okretno) – nagibni okovi vrhunskih, svetskih proizvođača.

Univerzalna drvo – aluminijum stolarija ima koeficijent termičke provodljivosti:
Prozora U = 1,89 W/m2K
Ram (štok, krilo) U = 1,01 W/m2K

Staklo po izboru termoizolaciono:
2 stakla 4+15+4; staklo U=2,56 W/m2K, ili neke druge vrste stakla po izboru (nisko emisiono, stop-sol…)

Ušteda energije!

Ušteda ne znači odricanje!

Energetska efikasnost, pojednostavljeno znači, upotrebiti manju količinu energije za obavljanje iste funkcije, bilo da se radi o grejanju ili hlađenju prostora.

Najdinamičniji deo spoljneg dela kuće, koji istovremeno deluje kao prijemnik koji propušta sunčevu energiju u prostor i kao zaštita od spoljnih uticaja i toplotnih gubitaka, svakako je stolarija. Zbog toga je vrednost spoljne stolarije u direktnoj vezi sa ukupnom vrednosti objekta.

Ušteda energije do 85%

Energijom koju potrošimo u standardno izolovanoj kući danas možemo zagrejati 3-4 niskoenergetske kuće ili 7-8 pasivnih kuća.
Zato preporučujemo za gradnju savremene, energetski efikasne kuće koristite prozore sa koeficijentom Uv između 0,80 i 1,40 W/m2K.

Energetska efikasnost

Da li ste znali?

Grejanje prostora čini 50-60% ukupnih energetskih potreba u zgradi. Gubici toplote kroz prozore i spoljni zid čine prosečno 70% ukupnih toplotnih gubitaka u zgradi. Toplotnom izolacijom spoljašnih zidova kuće možete smanjiti račune za grejanje 50-80 posto.

Jasno je da su koristi od energetski efikasne gradnje višestruke:

 • Finansijska ušteda na smanjenim računima za grijanje i hlađenje
 • Ugodnije i kvalitetnije stanovanje
 • Veći životni vek objekta
 • Smanjenjem emisije štetnih gasova doprinosite zaštiti životne sredine

Prednosti drvo aluminijum stolarije:

 • Značajna ušteda energije za grejanje i hlađenje
 • Odlična zvučna izolacija
 • Otpornost na sve vremenske uslove
 • Može se savršeno uklopiti u svaku okolinu
 • Veliki izbor akrilnih boja za kreativna rešenja
 • Nema dodatnih troškova održavanja
 • U potpunosti je ekološki proizvod

Dobićete više nego što od stolarije očekujete!

Galerija radova

Naš showroom u Yu Biznis Centru

Posetite naš novootvoreni showroom na Novom Beogradu u Yu Biznis Centru

Bulevar Mihaila Pupina 10I, lokal VP 78

Kontakt telefon showroom-a: +38162 – 200 – 576